RVASVT kenkėjų kontrolės programos ruošimas
Maisto pramonės įmonėse turi būti vykdoma rizikos veiksnių valdymo kontrolė, išaiškinami svarbūs maisto saugai veiklos etapai, kur maistas gali tapti nesaugus, nustatomi jų rizikos taškai, kuriuose turi būti atliekama nuolatinė stebėsena bei valdymas. Visos šios procedūros turi būti reguliariai prižiūrimos, analizuojamos, dokumentuojamos ir, jei reikia, tobulinamos.
PELIAS specialistai, atitinkantys visus kvalifikacinius ir kompetencijos reikalavimus, rengia, diegia ir prižiūri RVASVT kenkėjų kontrolės programas, laikydamiesi galiojančių standartų, metodų ir teisinių normų. Jūsų patogumui darbų ataskaitos, kenkėjų aktyvumo statistika, rekomendacijos ir kiti aktualūs dokumentai yra lengvai pasiekiami prisijungus prie klientų savitarnos portalo.
Mumis pasitiki
Kenkėjų kontrolės sutartis ir paslaugų paketai
PELIAS teikia profesionalias kenkėjų kontrolės ir prevencijos paslaugas organizacijoms pagal ilgalaikes sutartis:
Minimali būtinoji apsauga
Labiausiai tinka privatiems gyventojams ir jų ūkiams, mažoms individualioms įmonėms, sezoninei veiklai
Padidinta apsauga sezono metu
Labiausiai tinka mažoms maisto gamybos įmonėms, ūkininkams ir ŽŪB, įvairioms gamybinėms, perdirbimo, aptarnavimo, pardavimo ir kt. įmonėms
100% apsauga
Labiausiai tinka maisto ir gamybos, pakavimo ir perdirbimo įmonėms, viešbučiams, restoranams, sandėliavimo ir logistikos įmonėms, ž. ūkio bendrovėms, švietimo, sveikatos ir socialinės priežiūros įstaigoms
Rizikos veiksnių analizės ir svarbių valdymo taškų (RVASVT) sistema
Rizikos veiksnių analizės ir svarbių valdymo taškų sistema (RVASVT, angl. HACCP) – tai prevencinė kokybės valdymo sistema, paremta veiksmais problemoms maisto tvarkymo procese išvengti, prieš tai, kol jos atsiras.
RVASVT sistema užtikrina maisto saugą, kuri apima visą grandinę – nuo gamybos, perdirbimo ir paskirstymo iki galutinio suvartojimo. Ši sistema yra privaloma maisto perdirbėjams bei gamintojams, kurių produkcija parduodama Europos Sąjungos šalyse.
Kokybiškai įdiegta RVASVT kokybės savikontrolės sistema padeda verslo subjektams pateikti vartotojams saugiai ir kokybiškai pagamintus maisto produktus.
RVASVT maisto kontrolės priemonių taikymą reglamentuoja higienos norma HN 15:2005 „Maisto higiena“, Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (EB) Nr. 852/2004 bei LR maisto saugos įstatymas. Maisto tvarkymo subjektai privalo taikyti individualią RVASVT sistemą arba savanoriškai naudotis šakinėmis geros higienos praktikos (GHP) taisyklėmis. Kaip laikomasi šių reikalavimų, tikrina teritorinė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.
RVASVT sistema atitinka ISO 9001 kokybės vadybos sistemą, ISO 14001 aplinkos vadybos sistemą ir daugelį kitų valdymo sistemų.
Efektyvios svarbių valdymo taškų sistemos principai
- Rizikos įvertinimas – nustatyti galimus biologinius, fizinius ir cheminius rizikos veiksnius kiekviename etape.
- Svarbių valdymo taškų nustatymas – identifikuoti kontroliuojamus taškus.
- Kritinių ribų ir tolerancijų nustatymas – apibrėžti kontroliuojamų rodiklių ribas.
- Monitoringo (stebėsenos) sistemos diegimas – kontroliuoti rodiklių nukrypimus.
- Korekcinių veiksmų sistemos kūrimas – sudaryti veiksmų planą, tuo atveju, kai viršijamos kritinės rizikos zonų ribos.
- Duomenų tikrinimas – įforminti procedūras ir dokumentus bei įvertinti pastebėtus nukrypimus.
- Patikrinimo procedūrų nustatymas – analizuoti, ar RVASVT sistema veikia efektyviai.
Kreipkitės į PELIAS kenkėjų kontrolės tarnybą
Savo klientams garantuojame profesionalias paslaugas, inovatyvius sprendimus, pagrįstą kainos ir kokybės santykį, ilgalaikį, abipuse nauda paremtą, bendradarbiavimą.
RVASVT sistemos kenkėjų valdymo programos ir kitų dokumentų ruošimas
Patyrusių PELIAS specialistų sudaromos kenkėjų valdymo programos tikslas – apsaugoti maisto produktus ir žaliavas nuo kenkėjų (graužikų, vabzdžių ir kt.), galinčių juos užteršti arba platinti ligas ir jų sukėlėjus.
RVASVT kenkėjų valdymo programoje aprašoma atskirų kenkėjų nustatymo ir valdymo metodika bei efektyvumo įvertinimo tvarka. Programoje taip pat numatomos taikymo sritys, atsakomybės, kenkėjų valdymo instrukcijos, kontrolei naudojamo inventoriaus išdėstymo planai, jei reikia, ir laikinų papildomų priemonių išdėstymo planai.
Mūsų ekspertai sudaro individualias RVASVT programas atskiroms maisto pramonės šakoms ir maisto tvarkymo įmonėms, atsižvelgiant į verslo subjekto naudojamas žaliavas ir taikomas technologijas. RVASVT planas taip pat priklauso nuo įmonės pastatų, gamybinių ir kitų patalpų patalpų būklės, įrangos amžiaus, techninės bei sanitarinės būklės, darbuotojų kvalifikacijos ir kitų veiksnių.
žemės ūkio bendrovių ir ūkininkų
didžiausios Lietuvoje maisto produktų gamybos ir konditerijos bendrovės
pirmaujančių Lietuvos aukštųjų mokyklų
Rinkitės PELIAS ekspertus būtinosios vabzdžių ir graužikų kontrolės programos ruošimui ir įgyvendinimui
PELIAS kenkėjų kontrolės profesionalai teikia visas kenkėjų kontrolės paslaugas, leidžiančias užtikrinti, kad su maistu susijęs verslas būtų vykdomas laikantis prekybos standartų ir galiojančių teisės aktų.
Mūsų kenkėjų kontrolės paslaugos apima kenkėjų valdymo programos ir kontrolės proceso sudarymą, taip pat reguliaraus stebėjimo ir ankstyvo aptikimo grįžtamąjį ryšį. Jei reikia, rekomenduojamos ir įgyvendinamos veiksmingos kontrolės priemonės.
PELIAS specialistai visada pasiruošę jums padėti, paruošdami individualią RVASVT kenkėjų valdymo programą, atsižvelgiant į jūsų vykdomą veiklą. Jei turite klausimų, susijusių su RVASVT, arba, jei jums kaip maisto sektoriaus įstaigai reikalinga kenkėjų valdymo programa, susisiekite telefonu (+370) 699 15651 arba užpildykite užklausos formą.
Klientų atsiliepimai
Rinkitės patikimą kenkėjų kontrolės partnerį
PELIAS ekspertų ilgametė patirtis, moderni įranga ir taikomi veiksmingi metodai užtikrina operatyvų, visų kenkėjų keliamų problemų, sprendimą bei garantuoja saugią jūsų verslo ir namų aplinką. Susisiekite dėl nemokamos pirminės konsultacijos.