Dirbame visose Baltijos šalyse Konsultuojame 24/7 (+370) 699 15651

RVASVT kenkėjų kontrolės programos ruošimas

Deratizacijos specialistai atliekantys graužikų kontrolę Lietuvoje

Maisto pramonės įmonėse turi būti vykdoma rizikos veiksnių valdymo kontrolė, išaiškinami svarbūs maisto saugai veiklos etapai, kur maistas gali tapti nesaugus, nustatomi jų rizikos taškai, kuriuose turi būti atliekama nuolatinė stebėsena bei valdymas. Visos šios procedūros turi būti reguliariai prižiūrimos, analizuojamos, dokumentuojamos ir, jei reikia, tobulinamos.

PELIAS specialistai, atitinkantys visus kvalifikacinius ir kompetencijos reikalavimus, rengia, diegia ir prižiūri RVASVT kenkėjų kontrolės programas, laikydamiesi galiojančių standartų, metodų ir teisinių normų. Jūsų patogumui darbų ataskaitos, kenkėjų aktyvumo statistika, rekomendacijos ir kiti aktualūs dokumentai yra lengvai pasiekiami prisijungus prie klientų savitarnos portalo.

Mumis pasitiki

imlitex logo
mondelez international logo
scandagra logo
baltic shipping logo
tlc logistics logo
vu logo
imlitex logo
mondelez international logo
scandagra logo
baltic shipping logo
tlc logistics logo
vu logo
imlitex logo
mondelez international logo
scandagra logo
baltic shipping logo
tlc logistics logo
vu logo

Kenkėjų kontrolės sutartis ir paslaugų paketai

PELIAS teikia profesionalias kenkėjų kontrolės ir prevencijos paslaugas organizacijoms pagal ilgalaikes sutartis:

Minimali būtinoji apsauga

Labiausiai tinka privatiems gyventojams ir jų ūkiams, mažoms individualioms įmonėms, sezoninei veiklai

Padidinta apsauga sezono metu

Labiausiai tinka mažoms maisto gamybos įmonėms, ūkininkams ir ŽŪB, įvairioms gamybinėms, perdirbimo, aptarnavimo, pardavimo ir kt. įmonėms

100% apsauga

Labiausiai tinka maisto ir gamybos, pakavimo ir perdirbimo įmonėms, viešbučiams, restoranams, sandėliavimo ir logistikos įmonėms, ž. ūkio bendrovėms, švietimo, sveikatos ir socialinės priežiūros įstaigoms

Rizikos veiksnių analizės ir svarbių valdymo taškų (RVASVT) sistema

Rizikos veiksnių analizės ir svarbių valdymo taškų sistema (RVASVT, angl. HACCP) – tai prevencinė kokybės valdymo sistema, paremta veiksmais problemoms maisto tvarkymo procese išvengti, prieš tai, kol jos atsiras.

RVASVT sistema užtikrina maisto saugą, kuri apima visą grandinę – nuo gamybos, perdirbimo ir paskirstymo iki galutinio suvartojimo. Ši sistema yra privaloma maisto perdirbėjams bei gamintojams, kurių produkcija parduodama Europos Sąjungos šalyse.

Kokybiškai įdiegta RVASVT kokybės savikontrolės sistema padeda verslo subjektams pateikti vartotojams saugiai ir kokybiškai pagamintus maisto produktus.

RVASVT maisto kontrolės priemonių taikymą reglamentuoja higienos norma HN 15:2005 „Maisto higiena“, Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (EB) Nr. 852/2004 bei LR maisto saugos įstatymas. Maisto tvarkymo subjektai privalo taikyti individualią RVASVT sistemą arba savanoriškai naudotis šakinėmis geros higienos praktikos (GHP) taisyklėmis. Kaip laikomasi šių reikalavimų, tikrina teritorinė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

RVASVT sistema atitinka ISO 9001 kokybės vadybos sistemą, ISO 14001 aplinkos vadybos sistemą ir daugelį kitų valdymo sistemų.

Efektyvios svarbių valdymo taškų sistemos principai

  1. Rizikos įvertinimas – nustatyti galimus biologinius, fizinius ir cheminius rizikos veiksnius kiekviename etape.
  2. Svarbių valdymo taškų nustatymas – identifikuoti kontroliuojamus taškus.
  3. Kritinių ribų ir tolerancijų nustatymas – apibrėžti kontroliuojamų rodiklių ribas.
  4. Monitoringo (stebėsenos) sistemos diegimas – kontroliuoti rodiklių nukrypimus.
  5. Korekcinių veiksmų sistemos kūrimas – sudaryti veiksmų planą, tuo atveju, kai viršijamos kritinės rizikos zonų ribos.
  6. Duomenų tikrinimas – įforminti procedūras ir dokumentus bei įvertinti pastebėtus nukrypimus.
  7. Patikrinimo procedūrų nustatymas – analizuoti, ar RVASVT sistema veikia efektyviai.

RVASVT sistema reikalinga:

  • Ūkininkams
  • Maisto ir maisto komponentų gamintojams
  • Transporto įmonėms
  • Saugojimo ir paskirstymo organizacijoms
  • Maisto pardavėjams
  • Maitinimo įstaigoms
  • Maisto grandinėje tiesiogiai nedalyvaujančioms įmonėms:
    • Įrenginių gamybos ir priežiūros įmonėms
    • Pakuočių gamybos įmonėms
    • Kitoms įmonėms, gaminančioms daiktus, turinčius sąlytį su maistu

Kreipkitės į PELIAS kenkėjų kontrolės tarnybą

Savo klientams garantuojame profesionalias paslaugas, inovatyvius sprendimus, pagrįstą kainos ir kokybės santykį, ilgalaikį, abipuse nauda paremtą, bendradarbiavimą.

Susisiekti dėl konsultacijos
DekoracijaDekoracija

RVASVT sistemos kenkėjų valdymo programos ir kitų dokumentų ruošimas

Patyrusių PELIAS specialistų sudaromos kenkėjų valdymo programos tikslas – apsaugoti maisto produktus ir žaliavas nuo kenkėjų (graužikų, vabzdžių ir kt.), galinčių juos užteršti arba platinti ligas ir jų sukėlėjus.

RVASVT kenkėjų valdymo programoje aprašoma atskirų kenkėjų nustatymo ir valdymo metodika bei efektyvumo įvertinimo tvarka. Programoje taip pat numatomos taikymo sritys, atsakomybės, kenkėjų valdymo instrukcijos, kontrolei naudojamo inventoriaus išdėstymo planai, jei reikia, ir laikinų papildomų priemonių išdėstymo planai.

Mūsų ekspertai sudaro individualias RVASVT programas atskiroms maisto pramonės šakoms ir maisto tvarkymo įmonėms, atsižvelgiant į verslo subjekto naudojamas žaliavas ir taikomas technologijas. RVASVT planas taip pat priklauso nuo įmonės pastatų, gamybinių ir kitų patalpų patalpų būklės, įrangos amžiaus, techninės bei sanitarinės būklės, darbuotojų kvalifikacijos ir kitų veiksnių.

Kenkėjų valdymo programos uždaviniai:

  1. Nustatyti kenkėjų užkrėstus plotus ir kenkėjų rūšį.
  2. Pateikti kenkėjų naikinimo ir apsisaugojimo nuo jų rekomendacijas.
  3. Pateikti pesticidų ir kenkėjų kontrolės priemonių naudojimo rekomendacijas.
  4. Vykdyti kenkėjų monitoringą.
  5. Vesti įmonėje kenkėjų stebėjimo ir kontrolės darbų atlikimo žurnalą.
PELIAS pasirinko:
daugiau nei tūkstantis

žemės ūkio bendrovių ir ūkininkų

didžiausios Lietuvoje maisto produktų gamybos ir konditerijos bendrovės

pirmaujančių Lietuvos aukštųjų mokyklų

Rinkitės PELIAS ekspertus būtinosios vabzdžių ir graužikų kontrolės programos ruošimui ir įgyvendinimui

PELIAS kenkėjų kontrolės profesionalai teikia visas kenkėjų kontrolės paslaugas, leidžiančias užtikrinti, kad su maistu susijęs verslas būtų vykdomas laikantis prekybos standartų ir galiojančių teisės aktų.

Mūsų kenkėjų kontrolės paslaugos apima kenkėjų valdymo programos ir kontrolės proceso sudarymą, taip pat reguliaraus stebėjimo ir ankstyvo aptikimo grįžtamąjį ryšį. Jei reikia, rekomenduojamos ir įgyvendinamos veiksmingos kontrolės priemonės.

PELIAS specialistai visada pasiruošę jums padėti, paruošdami individualią RVASVT kenkėjų valdymo programą, atsižvelgiant į jūsų vykdomą veiklą. Jei turite klausimų, susijusių su RVASVT, arba, jei jums kaip maisto sektoriaus įstaigai reikalinga kenkėjų valdymo programa, susisiekite telefonu (+370) 699 15651 arba užpildykite užklausos formą.

PELIAS kenkėjų kontrolės ekspertai teikiantys visų rūšių graužikų naikinimo paslaugas Lietuvoje
Klientai

Klientų atsiliepimai

Rinkitės patikimą kenkėjų kontrolės partnerį

PELIAS ekspertų ilgametė patirtis, moderni įranga ir taikomi veiksmingi metodai užtikrina operatyvų, visų kenkėjų keliamų problemų, sprendimą bei garantuoja saugią jūsų verslo ir namų aplinką. Susisiekite dėl nemokamos pirminės konsultacijos.

Susisiekti
DekoracijaDekoracija

Jūsų prekių krepšelis tuščias

Žiūrėti visą inventorių