Rizikos veiksnių analizės ir svarbių valdymo taškų sistema (angl. HACCP) apima efektyvias ir racionalias priemones, įgalinančias užtikrinti maisto saugą visoje grandinėje – „nuo lauko iki stalo“.
Tai kompleksinė maisto saugos užtikrinimo sistema, nustatanti sistemingą metodiką, kuri yra reikalinga su maistu susijusių procesų analizei, galimų grėsmių identifikavimui bei kritinių kontrolės ribų nustatymui, kuriomis sutrukdomas nesaugių produktų patekimas į rinką. Nuo 2006 m. maisto produktai, kurie parduodami Europos Sąjungoje, turi būti prižiūrimi pagal RVASVT sistemą, o tai reiškia, kad ši sistema yra privaloma maisto perdirbėjams bei gamintojams, kurie prekiauja ES šalyse.
Įdiegus RVASVT sistemą, įmonėje pasikeičia kontrolės pobūdis: pereinama nuo pagaminto produkto kontrolės prie prevencinės kontrolės. Tai leidžia ne tik sumažinti išlaidas bei laiką galutinės produkcijos tikrinimui, bet ir panaudoti efektyvesnius metodus, užtikrinančius maisto saugą, teisingą ženklinimą bei atitiktį rinkos keliamiems reikalavimams.
PELIAS specialistai rengia, diegia ir prižiūri RVASVT kenkėjų kontrolės programas, laikydamiesi galiojančių standartų, metodų ir teisinių normų.